Worst cam wear I have ever seen!

Road-race engines and ancillaries - general discussion
Post Reply
Taouxis
Posts: 15
Joined: November 19th, 2012, 5:58 pm

Worst cam wear I have ever seen!

Post by Taouxis » January 2nd, 2013, 2:42 pm

Just for viewing pleasure I'm posting this. Found in a spare head I bought

Image

Image

1 valve had 0mm lift and 2 others about 3/4mm

Guy Croft
Site Admin
Posts: 5032
Joined: June 18th, 2006, 10:31 am
Location: Lincoln, UK
Contact:

Re: Worst cam wear I have ever seen!

Post by Guy Croft » January 2nd, 2013, 5:18 pm

mmmm...!

nice!


G
Guy Croft, owner

n2oxide
Posts: 57
Joined: March 1st, 2011, 7:58 pm
Location: London, UK
Contact:

Re: Worst cam wear I have ever seen!

Post by n2oxide » January 28th, 2013, 6:43 pm

And a nice new bacon slicer to go with it.................
Attachments
photo-20130114.jpg
photo-20130114.jpg (138.4 KiB) Viewed 2006 times
GC_86

Brit01
Posts: 825
Joined: June 28th, 2011, 5:54 pm
Location: Uruguay

Re: Worst cam wear I have ever seen!

Post by Brit01 » February 6th, 2013, 7:36 pm

Think I can beat that one. But it still had lift although it made one loud noise!
This came out of my Alfa boxer!

As you can imagine just a slight rebuild was necessary!
Attachments
damaged tappet.JPG
damaged tappet.JPG (2.78 KiB) Viewed 1906 times
damaged lobe small.JPG
damaged lobe small.JPG (48.61 KiB) Viewed 1906 times

Taouxis
Posts: 15
Joined: November 19th, 2012, 5:58 pm

Re: Worst cam wear I have ever seen!

Post by Taouxis » March 10th, 2013, 5:13 pm

That is pretty bad too :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests