Worst cam wear I have ever seen!

Road-race engines and ancillaries - general discussion
Post Reply
Taouxis
Posts: 15
Joined: Mon Nov 19, 2012 5:58 pm

Worst cam wear I have ever seen!

Post by Taouxis » Wed Jan 02, 2013 2:42 pm

Just for viewing pleasure I'm posting this. Found in a spare head I bought

Image

Image

1 valve had 0mm lift and 2 others about 3/4mm

Guy Croft
Site Admin
Posts: 5030
Joined: Sun Jun 18, 2006 10:31 am
Location: Lincoln, UK
Contact:

Re: Worst cam wear I have ever seen!

Post by Guy Croft » Wed Jan 02, 2013 5:18 pm

mmmm...!

nice!


G
Guy Croft, owner

n2oxide
Posts: 57
Joined: Tue Mar 01, 2011 7:58 pm
Location: London, UK
Contact:

Re: Worst cam wear I have ever seen!

Post by n2oxide » Mon Jan 28, 2013 6:43 pm

And a nice new bacon slicer to go with it.................
Attachments
photo-20130114.jpg
photo-20130114.jpg (138.4 KiB) Viewed 1699 times
GC_86

Brit01
Posts: 825
Joined: Tue Jun 28, 2011 5:54 pm
Location: Uruguay

Re: Worst cam wear I have ever seen!

Post by Brit01 » Wed Feb 06, 2013 7:36 pm

Think I can beat that one. But it still had lift although it made one loud noise!
This came out of my Alfa boxer!

As you can imagine just a slight rebuild was necessary!
Attachments
damaged tappet.JPG
damaged tappet.JPG (2.78 KiB) Viewed 1599 times
damaged lobe small.JPG
damaged lobe small.JPG (48.61 KiB) Viewed 1599 times

Taouxis
Posts: 15
Joined: Mon Nov 19, 2012 5:58 pm

Re: Worst cam wear I have ever seen!

Post by Taouxis » Sun Mar 10, 2013 5:13 pm

That is pretty bad too :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests